Archive for February 2014

Vårens sykurser

Hej!

Då var det dags igen!

Vårens kurser 2014.

I väntan på vår och värme så har vi nu bokat in fyra lördagar under våren då vi kör våra populära sykurser.

Tillfälle 1: lördag 1 mars     08.00-18.00
Tillfälle 2: lördag 8 mars     08.00-18.00
Tillfälle 3: lördag 22 mars   08.00-18.00
Tillfälle 4: lördag 5 april      08.00-18.00
Max 7 deltagare/lördag

Pris: 400 kr/helg. Vill du vara med alla fyra gånger så kostar det 1400 kr (200 kr i rabatt). Avgiften betalas på plats.  Vi bjuder på enklare fika

Anmälan är obligatorisk. Vi har tyvärr haft problem med deltagare som anmält sig och sedan inte dykt upp och då kurserna i regel är fullbokade så är det ju tråkigt för dem som velat vara med men inte fått plats.
Skulle ni behöva avboka så meddela oss – finns det folk på kölista så kan vi boka in dem istället – annars kommer deltagaravgiften att faktureras på er.

Vi har som vanligt inte satt något tema på de olika datumen för att det skall passa så många som möjligt – meddela istället vad du vill sy vid anmälan så underlättar det vår planering. Det populäraste att sy har utan tvekan varit kjolar i alla modeller men även barnkläder, vuxenkläder, hemtextil, onepiece, brodera på industrimaskin, väskor m.m.

Vi har en del basmönster att låna och det går såklart att ta med egna mönster. Letar du något särskilt så rekommenderar vi www.fagert.se – där finns ett stort utbud av mönster. På matvarubutiken/Kioskpiraten finns även sytidningar med många mönster ex. Burda Style, Allt om handarbete Sömnadsmagasin, Ottobre m.m.

Våra lånemönster kommer finnas att kika på i butiken så vill du planera kursen bättre så kika in i förväg och se vad som finns att välja på.

För att utnyttja tiden effektivast på kursdagen så kan det vara bra att förbereda och planera lite.

  • Fundera på vad du vill sy?
  • Vilket material vill du använda? Har du det redan eller behöver du handla?
  • Vill du tvätta tygerna innan? En del vill sy i tvättade tyger för att det inte ska krympa efter tvätt. Det är en vanesak man får ta hänsyn till när man ritar upp mönstret.
  • Har du alla mått om du skall sy till någon annan än dig själv?

Vi erbjuder alla kursdeltagare 10% rabatt i vår butik under kursen. (ej outlettyger)

Har du möjlighet så ta med egen symaskin. Det finns någon lånemaskin men inte till alla.

Lunch till självkostnadspris. Det finns en lokal pizzeria och Max i närheten. Vill du ta med egen mat så finns det tillgång till kök med micro.

Anmälan görs till info@b-brodyr.com eller på 0921-56100. Skriv namn, telefon, epost och vad du önskar att sy. Har du frågor så är det bara att höra av dig.

Varmt välkommen!

Annalisa, Ellinor och Yvonne.